Můj výběr
0 položek
Co je to? »
Váš košík:
0 za 0
| Přihlášení »

Rumcajs salát

ingredience: Měkký salám, kyselé okurky, cibule, feferonka, lžíce majonézy, 3 lžíce oleje, 2-3 lžíce kečupu, 2-3 lžíce plnotučné hořčice

Postup: Salám nakrájet na nudličky, okurky, cibuli a feferonku nakrájet na jemno, přidat majonézu. Zvlášť smícháme olej, kečup a hořčici a zahřejeme (nesmí se vařit!!!). Smícháme s ostatním a 1den necháme odležet.

Vaječný salát

ingredience: 7 vajec natvrdo uvařených, 210 g majonézy, 300 g kyselých okurek, 80 g cibule, 2 lžíce obyčejné nebo ostré hořčice, 1 lžička worcestrové omáčky, špetku mletého černého pepře, sůl, cukr

Postup: Vejce a okurky pokrájíme na kostky, přidáme nadrobno nasekanou cibul, majonézu, dochutíme hořčicí a worcestrovou omáčkou. Osolíme, přicukrujeme a opepříme podle chuti. Zlehka vše promícháme a necháme v chladu hodinu uležet. Salát se hodí k přípravě chlebíčků, mohou se jím plnit okurky, rajčata i papriky.

Vlašský salát

ingredience: 300g vařených brambor,200g jablek, 150g steril.okurek, 100g cibule, 200g šunky/godhaje/,350g majonézy, 2 lžíce hořčice,1 lžička worchesteru,sůl,pepř,citron.štáva

Postup: Brambory, jablka a okurky nahrubo nastrouháme,cibuli a šunku nakrájíme najemno. Poté vše opatrně promícháme,přidáme vše ostatní a necháme chvilku v chladu uležet.

Vlašský salát speciál

ingredience: 300 gramů šunkového salámu, 150 gramů vařených brambor, 60 gramů sterilovaného hrášku, 40 gramů uvařené mrkve, 250 gramů majonézy, 150 gramů kyselých okurek, 20 gramů hořčice, ocet, cukr, sůl, pepř, worcester

Postup: Salám, brambory a okurky nakrájíme na jemné nudličky, mrkev (nastrouháme). Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a promícháme. Potom zlehka přidáme majonézu rozmíchanou s hořčicí a troškou octa a vše opatrně promícháme.

Pařížský salát

Ingredience: 1/2 kg vuřtů nebo měkkého salámu, 1 cibule, 3-4 větší kyselé okurky, 2 majolky 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce octa nebo láku z okurek, pepř, troška soli

Postup: Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme,přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme v ledničce do druhého dne uležet.

Bramborový salát se sýrem

ingredience: 1/2kg uvařených oloupaných brambor, 10 dkg tvrdého sýra, 10 dkg měkkého sýra, 1 lžíce pažitky nebo petržele, 1 menší cibul,e 3 lžíce octa, 4 lžíce oleje, špetka mletého černého pepře, sů,l cukr

Postup: Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Spolu s oběma druhy sýra je pokrájíme na malé kostky. Cibuli a pažitku nadrobno posekáme. Ze soli, cukru, octa a oleje připrávíme nálev, který nalijeme na salát, přidáme pepř a zlehka promícháme.

Sýrový salát

ingredience: Sýr eidam ,kyselá okurka, nakládaná paprika ,cibule, tavený sýr, majonéza ,sůl,pepř ,vejce na tvrdo

Postup: Sýr nastrouháme,cibuli nakrájíme na jemno,okurku a papriku na větší kousky.Majonézu smícháme s taveným sýrem a vmícháme ostatní suroviny.Nakonec přidáme pokrájené vejce,osolíme a opepříme.

Krabí koktejl

ingredience: 1 balení zmražených krabích tyčinek, 150 gr majonézy-light, 1 lžíce kečupu, sůl, 1 lžička worcesteru, 1 dl smetany ke šlehání, citron, 1 sterilovaná okurka, listy hlávkového salátu, 1 jablko, červená paprika, petrželka.

Postup: Majolku rozmícháme spolu s kečupem, špetkou soli a worcesterem. Přidáme drobně nakrájenou sterilovanou okurku a na nudličky nakrájené jablko. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu a jemně nastrouhané zmražené krabí tyčinky. Směs vložíme do ledničky. Před podáním koktajl vložíme do koktailových sklenek, vyložených listy hlávkového salátu. Na ozdobu použijeme snítky petrželky, proužky červené papriky a na okraje sklenek zavěsíme po řezu plátek citronu

Vajíčková pomazánka

ingredience: 6 vajec, 1 pomazánkové máslo, 1 lžička obyčejné hořčice, 3 stroužky česneku, sekaný libeček, petrželka, sůl.

Postup: Natvrdo uvařená vejce oloupeme, nastrouháme a spolu s máslem je utřeme do pěny. Dochutíme utřeným česnekem, libečkem a hořčicí. Mažeme a zdobíme petrželkou.

Česneková pomazánka

ingredience: 4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, hrst jader vlašských ořechů, citrónová šťáva, pažitka, petrželka, sůl.

Postup: Česnek utřeme se solí v misce, zakapeme olejem a přimícháme ustrouhaná jádra ořechů a jemně usekanými zelenými natěmi. Ochutíme citrónovou šťávou a dáme vychladit.

Sýrová pomazánka s jablky

ingredience: 100 g másla, 2 Lučiny, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 2 lžíce sekané pažitky, 2 nakyslá jablka, sůl.

Postup: V misce utřeme máslo s Lučinami, přidáme sůl, strouhaný sýr, pažitku a najemno nakrájená jablka. Promícháme a bohatě mažeme na krajíčky chleba nebo veky a zdobíme čerstvou zeleninou (rajčata, kapie, salátová okurka, ředkvičky apod.). Tato pomazánka je výborná i pro děti.

Hermelínová pomazánka

ingredience: 1 Hermelín, 40 g másla, 2 – 3 lžíce kysané smetany nebo bílého jogurtu, 1 vejce natvrdo, 50 g měkkého salámu, malá sterilovaná okurka, 1 stroužek česneku, mletá paprika, hořčice, sůl.

Postup: Změklé máslo utřeme se solí, jemně nastrouhaným vejcem a smetanou. Hermelín rozmělníme vidličkou a dobře promícháme se směsí. Dále vmícháme jemně pokrájený salám a okurku, rozetřený česnek, papriku, hořčici a necháme v chladu rozležet.

Sýrová pomazánka s ořechy

ingredience: 1 balíček žervé, 100 g tvrdého sýra, 50 g ořechových jader, 2 – 3 lžíce mléka, hořčice, sůl.

Postup: Žervé utřeme s mlékem, hořčicí a se solí, vmícháme jemně nastrouhaný sýr a hrubě pokrájené ořechy a dáme na chvíli proležet. Pomazánku pak podle chuti dochutíme.

Sýrová pomazánka s česnekem

ingredience: 150 g Eidamu vcelku, 1 malá majolka, 5 stroužků česneku.

Postup: Sýr nastrouháme na jemnější nudličky, přidáme rozmačkaný česnek a spojíme s majolkou. Většinou neochucujeme, ale je možné pomazánku přisolit.

Pomazánka z taveného sýra

ingredience: 200 g taveného sýra, 60 g másla, 2 vejce vařená natvrdo, 8 lžíc mléka, 100 g měkkého salámu, sůl, hořčice, sterilovaná okurka, pažitka nebo petrželka.

Postup: Tavený sýr a vejce nastrouháme na jemném struhadle. Salám a okurky nakrájíme na drobné nudličky. Máslo utřeme do pěny, přidáme sýr a vejce a po lžících vmícháme mléko. Osolíme, přidáme hořčici a ušleháme do pěny. Pak do toho vmícháme salám a okurky a jemně nakrájenou zelenou nať. Opět promícháme, případně dosolíme.

Tvarohová pomazánka s křenem

ingredience: 250 g tučného měkkého tvarohu, 1,5 dl mléka, sůl, křen, pažitka.

Postup: Tvaroh rozšleháme s mlékem a se solí, přidáme čerstvě nastrouhaný křen, drobně nakrájenou pažitku a řádně promícháme.

Pomazánka z uzeného sýra

ingredience: Máslo, vařený žloutek, uzený sýr

Postup:Máslo utřeme se žloutkem a přidáme nastrouhaný sýr. Podle chuti přisolíme.

Čabajková pomazánka

ingredience: čabajka, dunajská klobása, máslo, cibule

Postup: Čabajku a dunajskou klobásu semeleme, nakrájíme nadrobno cibuli a vše smícháme spolu s máslem. Pokud si přejeme pikantnější příchuť, můžeme vše zasypat špetkou pálivé papriky.

Třená niva

ingredience: plísňový sýr Niva, máslo

Postup: Nivu rozdrobíme a utřeme spolu s máslem. Většinou není nutné přisolovat, protože Niva bývá dost slaná.

Rybí pomazánka

ingredience:plechovka olejovek, cibule, máslo, hořčice, sůl

Postup: Rybky (bez oleje) rozmixujeme spolu s máslem, hořčicí a nakrájenou cibulí a podle chuti osolíme.

Sloní žrádlo

ingredience: 0,5kg točeného salámu, 1 sklenice majonézy, 1 větší cibule, sterilované okurky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, pár kapek oleje.

Postup: Salám, okurky a cibuli semeleme v mlýnku na maso. Olej, hořčici a kečup dohromady chvíli povaříme - pak necháme vychladnout. Nakonec to vše smícháme a přidáme sůl a pepř podle chuti.

Sardinková pomazánka

ingredience: máslo, sardinky, uvařená vejce, hořčice, sůl, citronová šťáva

Postup: Máslo utřeme se sardinkami, vajíčka nasekáme na drobné kousky a smícháme s hořčicí, máslem a sardinkami. Vše přisolíme a zakapeme citronovou šťávou.

Salámová (šunková) pomazánka

ingredience:  majonéza, uvařená vejce, měkký salám nebo šunka, sůl, pažitka

Postup: Vajíčka nasekáme na drobné kousky, přimícháme na jemno nakrájený salám, majonézu a pažitku. Pomazánku podle chuti přisolíme.

Hořčicová pomazánka

ingredience: majonéza, uvařená vejce, hořčice (podle chuti kremžská, plnotučná apod.), sůl

postup: Majolku smícháme s nadrobno nasekanými vajíčky a hořčicí a podle chuti přisolíme.

Celerová pomazánka

ingredience: máslo nebo majonéza, strouhaný celer, vejce, pepř, sůl, pár kapek citonové šťávy

postup: Máslo nebo majonézu smícháme s nastrouhaným celerem, s nasekanými vajíčky, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.

Sýrová pomazánka

ingredience: majonéza, tvrdý sýr, uvařená vejce, sůl

postup:  Sýr nastrouháme a smícháme s majonézou a s nadrobno nasekanými vajíčky.
Podle chuti přisolíme.

Nabídka novoročenek:
Novoročenky dle žánru motivu
Informace a služby:
Zajímavosti:
Hot-line: 603 729 354
výrábíme novoročenky a vánoční přání
|Copyright © 2001-2021 Novorocenky CZ | Cookies