Můj výběr
0 položek
Co je to? »
Váš košík:
0 za 0
| Přihlášení »
Vyberte si kategorii
Úvod > Firemní dárková vína

Etikety na firemní dárkové víno

Připravujete etikety na firemní dárkové víno a víte co by měla obsahovat? Přečtěte si podrobnosti o rozdělení vín. Etikety na firemní víno si můžete vybrat a objednat v sekci "Etikety na víno samolepící" zde.

Klasifikace vín:
Vína jsou tříděna podle vyzrálosti hroznů, technologie zpracování a obsahu zbytkového cukru. Podle vyzrálosti hroznů na stolní, jakostní nebo s přívlastkem.

Víno s přívlastkem neboli predikátní:

  • Kabinet (minimální cukernatost 19°)
  • Pozdní sběr (min. 21°)
  • Výběr z hroznů (min. 24°)
  • Výběr z bobulí (min. 27°)
  • Ledové víno (min. 27°) sklizeň při teplotě -6 °C
  • Slámové víno (min. 27°) Hrozny jsou uloženy 3 měsíce na slámě

Třídění podle technologie zpracování

  • Stolní - jakostní - s přívlastkem
  • Dezertní
  • Dezertní kořeněná
  • Perlivá
  • Šumivá
  • Nízkoalkoholické (méně než 6%alc.)

Třídění podle obsahu cukru: révová vína

  • suché: obsahuje-li nejvýše 4g*
  • polosuché: obsahuje-li cukru od 4 do 12gramů**
  • polosladké: obsahuje-li v litru 18,1 až 45 g cukru
  • sladké: obsahuje-li nejméně 45 gramů v litru * v případě, že je kyselost vyjádřená v gramech titrovatelných kyselin v litru nejvýše o 2g nižší než obsah cukru, posouvá se hranice do 9g ** pokud vyhovuje podmínce jako u suchého, je norma 9g - 18g cukru

sekty a perlivá vína

  • Brut nature (přírodně tvrdé): do 3 gramů
  • Extra brut (zvláště tvrdé): do 6 gramů
  • Brut (extrasuché): max 15 gramů cukru
  • Sec (suché): od 15 do 35 gramů v litru
  • Demi sec (polosuché): od 35 do 50g
  • Demi doux (polosladké): od 50 do 80g
  • Doux (sladké): s obsahem nad 80g cukru
Nabídka novoročenek:
Novoročenky dle žánru motivu
Informace a služby:
Zajímavosti:
Hot-line:
výrábíme novoročenky a vánoční přání
|Copyright © 2010-2016 Novorocenky CZ